Mijn doel

Okee. Ik ben dus lui, slap en dik. Even voor het idee: Op mijn hoogtepunt woog ik bijna 130 kilo. En van een trapje op moet ik al hijgen. En daar wil ik verandering in brengen. Daartoe heb ik een doel voor mezelf gesteld: Ik wil in juni 2017 een trektocht van 8 dagen door de Alpen maken. Alleen, met alles op mijn rug. Berghutten zijn voor mietjes, ik ga lekker wildkamperen op het mooiste plekje op aarde! Die tocht markeert het einde van mijn luie lakse jaren, en het begin van mijn volwassen leven waarbij ik verantwoordelijkheid neem voor mijn keuzes en rekening hou met de lange termijn.

Tijdens de tocht wil ik de flora en fauna in kaart brengen, omdat dat mijn grote passie is. Een dubbele uitdaging dus!

Vanaf de start van mijn voornemen heb ik dus 9 maanden om ervoor te zorgen dat dat lukt. Ik wil daartoe:

  • Gezond eten en afvallen tot 100 kg (dit moet ik nog even overleggen met diëtist)
  • In staat zijn om de 5km binnen de 30 minuten uit te lopen
  • Een gezond lichaam en geest hebben
  • De tocht en materialen plannen
  • Kennis opdoen van de te verwachten flora en fauna

Ben je ook benieuwd of mij dit lukt? Hou dit blog dan goed in de gaten 🙂 Hier hou ik dagelijks bij hoe ik het heb aangepakt. Verwacht dus dieet- en sporttips, informatie over het plannen van een wandelvakantie in de Alpen en veel beestjes en plantjes uit dat gebied! En natuurlijk een verslag tijdens en na afloop van de tocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *