De wandelkaart

Wie in Frankrijk gaat wandelen komt al snel uit bij kaarten van IGN. Dit zijn schitterende kaarten die ook erg gedetailleerd zijn (1:25.000). Bij Pied A Terre hebben ze een basale overzichtskaart zodat je weet welk kaartnummer je moet hebben. In mijn geval (wegens jeugdherinneringen) is mijn keuze gevallen op 3437OTR. Die is het goedkoopst bij Pied a Terre te bestellen.

Weersbestendigheid

Bij Pied A Terre bieden ze em geplastificeerd aan. Dat lijkt mij erg interessant, omdat het het gewicht van een kaarthoes bespaart. De kaart is mijn weg terug naar beschaving en dus iets waar ik altijd heel zuinig op ben. Tegelijkertijd check je em op sommige stukken echt elke 10 minuten, dus je gebruikt em ook zwaar. Met plastificeren zou de kaart zowel waterbestendig, als een stuk steviger moeten worden, zonder dat er direct veel extra gewicht bijkomt. Voor iedereen die de kaart niet geplastificeerd heeft gekocht is deze spray wellicht een alternatief, al heb ik hier geen ervaring mee. Ik ga de kaart bestellen en ophangen naast mn bureau ter voorpret en zodat ik de komende maanden rustig de route kan plannen.

Backup

Ik ga een backup van de kaart maken door goede foto’s te nemen en deze op mijn mobiel te zetten. Op die manier heb ik sowieso een goede backup. Mogelijk ga ik dan ook de mobiel als kaart gebruiken, dit is wellicht handiger aangezien ik mijn telefoon toch veel zal gebruiken om beestjes en plantjes in te voeren, foto’s te maken enzovoorts. Ik wil vooraf oefenen met het kaartgebruik via de smartphone, als dit goed gaat kan ik de kaart misschien zelfs helemaal thuislaten! Dat scheelt weer een paar gram!