De rugzak

Ik weet inmiddels precies wat ik wel en niet prettig vindt aan een rugzak. Zo hou ik niet van rugzakken met teveel compartimenten en vakjes, wil ik een rugzak die gebruikt kan wordne in combinatie met een waterzak + slang, en heb ik graag zo min mogelijk andere poespas. Daarnaast heb ik deze vakantie de uitdaging dat mijn zonnepaneel er goed aan moet kunnen worden bevestigd, géén vakjes, netjes en zakjes op de achterkant van de rugzak dus. En ik wil ook graag op het gewicht van de rugzak blijven letten omdat elke gram er toch weer 1 is. Ook vind ik het belangrijk om een rugzak goed te kunnen aanspannen, want dat loopt prettiger dan een schuivende of wapperende rugzak.

Hyperlite 3400 Porter

Ik heb deze rugzak op het oog. Superlicht, en mijn zonnepaneel past er perfect op. Bijkomend voordeel is dat je foedraaltjes kan kopen die er precies inpassen, zodat je al je spullen super efficiënt kunt inpakken. Grote gok wordt natuurlijk dat ik em niet kan passen. Dat is een groot nadeel aangezien het draagsysteem er nogal schamel uitziet. Er zit een heupband op en een frame in, maar je rug zit gewoon direct op je bagage, waar ze daar bij andere rugzakken netjes iets van foam tussen stoppen. De reviews geven aan dat dit geen groot probleem is, maar het blijft natuurlijk wel een (dure) gok…