De spirituele dimensie

Laat ik beginnen met vermelden dat ik niet geloof in een god, een iets, ,niet in chakra en karma en verder ook totaal niet zweverig ben. Iedereen moet het maar voor zichzelf weten, maar ik heb me op het standpunt gesteld dat zolang niemand met bewijs komt, ik ook niet geinteresseerd ben in de oerknal, de zin van het leven enzovoorts. Ik heb mijn eigen missie, en dat is mijn zin. Zo.

Hoe ontwikkel ik dan mijn spiritualiteit?

Ondanks deze anti-zweef-disclaimer, vind ik het tóch nuttig om met mijn spiritualiteit aan de slag te gaan, om zodoende in balans te zijn. Mijn spiritualiteit schuilt vooral in mijn idealen. En dat is een kant geweest die ik heel lang heb verwaarloosd. In mijn werk (sales) wordt ik geacht mijn eigen mening veilig in het midden te houden en niemand voor het hoofd te stoten. En als klanten een politieke mening hebben waai ik met alle winden mee. Opzich heb ik daar geen moeite mee, ik gun ieder z’n mening. Maar privé heb ik ook een sterke mening, en ik heb besloten daar iets mee te gaan doen. Ik heb de volgende stappen gezet:

  • Ik heb een abonnement op een krant genomen, en volg de actualiteiten nu dagelijks. Via internet scherp ik mijn mening aan met meningen waar ik het niet mee eens ben.
  • De dag na de verkiezing van Trump ben ik lid geworden van een politieke partij.